Το κακό παράδειγμα της Βουλής: Οι 10 βουλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Τι ποσοστό βουλευτών έχουν ήδη ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους.
Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά έως και 360.000 ευρώ

Θα περίμενε κανείς το σύνολο του βουλευτικού σώματος να έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία των εμβολιασμών του, αφού σε πρώτη φάση είχε ένα μέρος του τη δυνατότητα να εμβολιαστεί συντομότερα από τα υπόλοιπα ηλικιακά γκρουπ του γενικού πληθυσμού και επιπλέον θα λειτουργούσε ως παράδειγμα στην εμβολιαστική καμπάνια.

Παρόλα αυτά υπάρχει ένας αριθμός βουλευτών, ο οποίος μάλιστα είναι διψήφιος, οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, με τον καθένα να προτάσσει άλλο λόγο για την απόφασή του. Κάποιοι για λόγους υγείας πχ ιστορικό θρομβοφιλίας ενώ άλλοι με συνειδητή απόφαση να απέχουν ή να περιμένουν να εμβολιαστούν άλλη στιγμή.

Προεξέχων της ομάδας των 10 ανεμβολίαστων βουλευτών είναι ο πρώην υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης ο οποίος σε σχόλιό του στο Facebook είχε γράψει ότι ίσως εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος έχοντας τοποθετηθεί δημόσια πως «εγώ δεν θα γίνω πειραματόζωο», έχει δηλώσει ανοικτά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Ο επίσης βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, σε συζήτησή του με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, είχε δηλώσει πως επίσης δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Τα υπόλοιπα ονόματα αυτών των βουλευτών που, εν μέσω υγειονομικής κρίσης και κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, συνεχίζουν να μην εμβολιάζονται δεν έχουν γίνει γνωστά στο κοινό. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε και έλαβε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τη λίστα με τον αριθμό των βουλευτών τους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, όμως στη λίστα δεν αναφέρονται ονόματα λόγω αυστηρών προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ