Ακραίο σενάριο με Καραμανλή…

Τα παραμύθια για την υποψηφιότητα Καραμανλή

Ολα τα βλέμματα του πολιτικού χώρου είναι στραμμένα, όπως είναι λογικό, στις επόμενες κινήσεις του μακροβιότερου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Σεισμό» προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Ολα τα βλέμματα του πολιτικού χώρου είναι στραμμένα, όπως είναι λογικό, στις επόμενες κινήσεις του μακροβιότερου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρώην πρωθυπουργό, όμως, να συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Την ίδια ώρα συνεργάτες και κομματικά στελέχη κοντά στον κ. Καραμανλή αναφέρουν ότι πρόκειται για μία «χρυσή εφεδρία», σημειώνοντας ότι φεύγει από τη Βουλή, αλλά όχι από την πολιτική.

Οσοι συνομιλούν με τον κ. Καραμανλή υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στην εκλογική μάχη, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στην Άνοιξη.


Οι ίδιοι συνεργάτες προσθέτουν ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνονται σενάρια, που σχετίζονται με την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς το σενάριο του 2025 είναι ακόμα αρκετά μακρινό.

Αξιο αναφοράς είναι ότι το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βρίσκει σύμφωνο υπουργούς και βουλευτές, τόσο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.


Ομως υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο…

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα τη λάβει το πρώτο κόμμα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι η ΝΔ. Αν όμως δεν καταφέρει να βρει συνεργάτες η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη λαμβάνει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας, που έλεγε προ μηνών (αλλά είναι γνώστης σε κωλοτούμπες) ότι δεν θα μετάσχει σε συγκυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα και, τσουπ, προτείνει οικουμενική με Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.