ΝΔ Vs Σύριζα με σούπερ έκπληξη: Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις φωτιές

Tο παράδοξο των αποτελεσμάτων.
ΝΔ Vs Σύριζα με σούπερ έκπληξη: Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις φωτιές

Η Ελλάδα έχει μάθει κάθε καλοκαίρι να μετράει τις πληγές της στο τέλος των καταστροφικών πυρκαγιών που την πλήττουν και ανά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις απώλειες και τη πολιτική διαχείριση των πυρκαγιών, οι πληγές αυτές μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα, ίσως και τον πιο σημαντικό σε κάποιες περιπτώσεις, στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Έτσι, όπως και σε περιπτώσεις προηγούμενων ετών, μετά την ύφεση στα πύρινα μέτωπα, ξεκίνησαν να τρέχουν δημοσκοπήσεις για την εκλογική δύναμη ως συνέπεια των πυρκαγιών.

Μία από αυτές, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του instanews.gr, γίνεται αυτές τις ημέρες τηλεφωνικά σε μεγάλο δείγμα συμμετεχόντων, από εταιρεία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού και σε λίγο καιρό θα υπάρχει η επίσημη παρουσίασή της για να δείξει τις πρώτες αντιδράσεις του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της σφυγμομέτρησης, τα αποτελέσματα της κρύβουν εκπλήξεις προς πολλές κομματικές πλευρές. Η Νέα Δημοκρατία που φέρνει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης υποχωρεί στη δημοσκόπηση, όχι όμως σε τόσο μεγάλο ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των καταστροφών.

Η πτώτη του κυβερνώντος κόμματος έχει ξεπεράσει τις 3 μονάδες και πλησιάζει τις 4, παραμένοντας όμως αρκετά μπροστά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας μία σημαντική διαφορά ασφαλείας.

Η έκπληξη ωστόσο έγκειται στο ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένει σταθερό παρουσιάζοντας, μάλιστα, με μία ελαφριά «υποχώρηση», κάτι που σημαίνει πως δε φαίνεται να έχει κερδίσει μία δυναμική ανόδου μετά τις πυρκαγιές.

Από την άλλη, αυτή την εντύπωση δείχνει να έχει καταφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΚΕ, το οποίο όχι μόνο κρατάει τα εκλογικά του ποσοστά αλλά έχει μία εμφανή δυναμική προς τα πάνω μέσα στην κρίση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ