2 μήνες πριν τις εκλογές: Η μεγάλη μεταγραφή Μητσοτάκη…

Ώρα ανακοινώσεων: Μεγάλη ανατροπή στα μέτρα απ’ τον Κυριάκο…

Στο «φουλ» εργάζονται τα κομματικά επιτελεία και η ΝΔ κάνει... μπαμ με πρώην υπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσεγγίζει το γαλάζιο ακροατήριο κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα σε κεντρώους ψηφοφόρους, ενόψει και των εθνικών εκλογών του 2023. Ο πρωθυπουργός μέσα από μείξη πρωτοβουλιών που εκτείνονται από τις φοροαπαλλαγές μέχρι το μεταναστευτικό, εστιάζει τώρα στους συμβολισμούς μέσα από πρόσωπα στα ψηφοδέλτια.

Η είσοδος πρώην πράσινων στα γαλάζια ψηφοδέλτια συνεχίζεται, έστω και με μικρομεσαία στελέχη, που δεν προκαλούν πάταγο στα κεντροαριστερά πηγαδάκια, με την προοπτική ωστόσο, όπως τη θέλει ο Μητσοτάκης, για συνολικά τρία επίπεδα «μεταγραφών».

Συγκεκριμένα, το ένα κλείνει άμεσα και είναι τα ψηφοδέλτια. Το επόμενο θα μπορούσε να ανοίξει αργότερα, ενδιαμέσως της πρώτης και της δεύτερης κάλπης, και είναι ο στόχος Μητσοτάκη να κερδίσει ανοιχτά δηλώσεις στήριξης. Και το τρίτο το προδίδει η ίδια η πρωθυπουργική φράση – που μοιάζει με στοχευμένο μήνυμα προς «μεγαλύτερα» ονόματα – περί «αυτοδύναμης, όχι κατ’ ανάγκη μονοκομματικής κυβέρνησης».

Η μεγάλη μεταγραφή

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις μικρότερης εμβέλειας ως συνέχεια της ένταξης του Σπύρου Καρανικόλα στην κομματική έδρα της Πειραιώς και των Απόστολου Σπυρόπουλου και Ελευθερίας Φτακλάκη στα ψηφοδέλτια Αρκαδίας και Δωδεκανήσων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι κλειδωμένη η υποψηφιότητα με τη ΝΔ της Χαράς Ντερμανάκη (Χανιά), η οποία κρατά ανοιχτούς διαύλους με έναν χώρο που ενδιαφέρει εντόνως τον Μητσοτάκη και για τις επόμενες φάσεις (προεκλογκές ή μετεκλογικές) και ο οποίος εκπροσωπείται από ονόματα όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Μανιάτης.

Επίσης με τη γαλάζια σημαία θα ανακοινωθεί (για την Ημαθία) ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γουλτίδης, ο οποίος έχει υπάρξει συνεργάτης του πρώην υπουργού και για πρώτη φορά γαλάζιου υποψηφίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (Δυτική Αττική).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.