Εύα Καϊλή: «Έξω με ηλεκτρονικό βραχιόλι»

Εύα Καϊλή: «Έξω με ηλεκτρονικό βραχιόλι»

Ο «συνήγορος του διαβόλου» σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του

Εφεση κατά της απόφασης, που έλαβε το Δικαστικό Συμβούλιο του Βελγίου για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία και κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, QatarGate, άσκησε ο νέος δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου», Σβεν Μαρί.

Με την έφεση του γνωστού Βέλγου ποινικολόγου το αίτημα της αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή θα εξεταστεί μέσα σε 15 μέρες, παρά την αρχική απόφαση των Αρχών για παράταση της κράτησης της Ευρωβουλευτού για δύο μήνες παραπάνω.


Θέλει να τη βγάλει με «βραχιόλι»

Οπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, ο Σβεν Μαρί εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόφαση των βελγικών Αρχών να μην αφήσουν ελεύθερη την Εύα Καϊλή με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κράτηση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού είναι «συμβολική», προσθέτοντας, όμως, ότι η δικαιοσύνη ως θεσμός δεν είναι συμβολική.

«Δεν υπάρχει πλέον λόγος να την κρατήσουν στη φυλακή. Θα δεχόμασταν να αποφυλακιστεί υπό όρους ή με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εδώ, έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι ένα είδος τροπαίου που επιτρέπει στη δικαιοσύνη να πει ότι λειτούργησε», ανέφερε.

«Ποιος είναι ο στόχος του Παντσέρι, στόχος είναι να βοηθήσει τη δικαιοσύνη να εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση που έδρασε στο Ευρωκοινοβούλιο ή ο στόχος του είναι να βγει το συντομότερο δυνατόν». Αναφορές έκανε και στην ποινή της κ. Καϊλή, για την οποία σημείωσε ότι έχει καταπατηθεί.


«Συνήγορος του διαβόλου»

Σχετικά με το προσωνύμιο που του αποδίδεται ως «συνήγορος του διαβόλου», προσωνύμιο που είχε λάβει επειδή είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση ενός εκ των τζιχαντιστών, που είχαν αιματοκυλήσει το Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, έκανε αναφορές σε περιπτώσεις που είχε αναλάβει, οι οποίες είναι αντίστροφες του προσωνυμίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που παρέθεσε, ήταν η υπεράσπιση μίας γυναίκας, στην οποία ο σύντροφός της είχε ρίξει βιτριόλι, αλλά και την υπεράσπιση της οικογένειας ενός φοιτητή, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο Πανεπιστήμιο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.