Τρομοκρατούν οι προβλέψεις του για σεισμό στην Ελλάδα

Μετά τον καταστροφικό σεισμό: Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που γίνεται στην Τουρκία εδώ και λίγες μέρες (Vid)

Προέβλεψε με ακρίβεια τον σεισμό στην Τουρκία

Τη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα την Ιταλία και την Ελλάδα βάζει στο στόχαστρό του για ισχυρό σεισμό ένας Ολλανδός ερευνητής, που είχε προβλέψει τον πρόσφατο καταστροφικό και πολύνεκρο σεισμό της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει ο Frank Hoogerbeets από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», ο οποίος βασίζει τις προβλέψεις του για τους σεισμούς στην ευθυγράμμιση των πλανητών, μπορεί να σημειωθεί σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ.

Σε βίντεο, που δημοσίευσε στις 12 Φεβρουαρίου το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey», προειδοποίησε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη, στις οποίες ενδέχεται να έχουν ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ερευνητής έχει θέσει ως χρονικό όριο για τις δονήσεις την 17η Φεβρουαρίου.

Οι «επικίνδυνες» περιοχές

Στο κάδρο των… πιθανοτήτων για καταγραφή ισχυρού σεισμού βρίσκονται σύμφωνα με τον Hoogerbeets οι περιοχές του Μεξικού, της Ονδούρας, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, της δυτικής Κίνας και της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Μεσογείου ανέφερε ότι το επίκεντρο ενός πιθανού ισχυρού σεισμού θα μπορούσε να είναι η κεντρική Μεσόγειος γύρω από την Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα.

Η «επιβεβαιωμένη» πρόβλεψη για την Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ερευνητής είχε προβλέψει το μεγάλο σεισμό της Τουρκίας, που έγινε η αιτία να χαθούν πάνω από 40.000 ζωές.

Συγκεκριμένα, είχε γράψει στο Twitter 72 ώρες πριν το συμβάν πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

 

Όπως είχε πει, αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε σε αυτή την περιοχή, παρόμοια με τα έτη 115 και 526. «Πριν από αυτούς τους σεισμούς προηγείται πάντα κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως είχαμε στις 4-5 Φεβρουαρίου» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις σεισμικές δονήσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.