«Θα μας βρει όλους σε βάθος χρόνου»: Ο Dr. Πρασσάς εξηγεί με απλά τι θα συμβεί με τους πλήρως εμβολιασμένους

Η απόφαση για το πώς θα βρει τον καθένα ο ιός είναι επιλογή του.
«Θα μας βρει όλους σε βάθος χρόνου»: Ο Dr. Πρασσάς εξηγεί με απλά τι θα συμβεί με τους πλήρως εμβολιασμένους

Ο μοριακός βιολόγος στο τμήμα παθολογίας σε νοσοκομείο του Τορόντο, Dr. Πρασσάς, μέσα από μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έδωσε με λίγα λόγια μία σύντομη περιγραφή για το πώς αντιμετωπίζει ένας εμβολιασμένος τον ιό.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι από τον ιό σε βάθος χρόνου θα κολλήσουν όλοι, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι προσωπική απόφαση του καθενός πώς θέλει να τον βρει ο ιός. Ως μία απλή γρίπη ή ως σοβαρή απειλή για την υγεία.

Ο καθηγητής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ολοκλήρωση του εμβολιασμου σημαίνει:
~2-4 φορές μικρότερο ρίσκο να κολλήσω τον ιο (ακόμη και το υπερμεταδοτικο στελεχος δέλτα), άρα και αντίστοιχα μικρότερο ρίσκο να το μεταφέρω
~5-10 φορές μικρότερο ρίσκο να εμφανίσω συμπτώματα νόσου ΑΝ το κολλήσω
~ 10-20 φορές μικρότερο ρίσκο να νοσήσω σοβαρά ή να πεθάνω ΑΝ το κολλήσω.
Είναι τεράστια η μείωση αυτή (ουσιαστικά μετατρέπει την COVID σε γρίπη όσον αφορά το ρίσκο βαριας νοσηλείας/θανάτου).
Ο ιος πιθανότατα θα μας βρει ολους σε βάθος χρόνου. Επιλέξτε αν θελετε να το περάσετε σαν γρίπη ή σαν μια εν δυνάμει σοβαρή απειλή για την υγεία σας. Αυτό αφορά όλες τις ηλικίες για τις οποίες έχει ανοίξει ο εμβολιασμός.
Η επίσημη επιστήμη είναι ο ασφαλέστερος δρόμος. Και για την πανδημία αλλά και για την πρόληψη οποιασδήποτε άλλης φυσικής καταστροφής.
(Καλο κουραγιο σε οσες/όσους δίνουν μαχες με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πραγματικά, δεν το χωράει ο νους αυτό που συμβαίνει.)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ