Σαρωτικές αλλαγές: Η απόφαση Μητσοτάκη για Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά

Ποιοι πήραν τη δημόσια στήριξη από τον πρωθυπουργό.
Υπουργικό συμβούλιο: Τους τελειώνει ο Μητσοτάκης στη δεύτερη κίτρινη…

Τη διάθεση για μία βαθιά τομή στο υπάρχον υπουργικό συμβούλιο, έχει πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ήδη οι πρώτες αλλαγές και αναβαθμίσεις έχουν δρομολογηθεί πριν τις ανακοινώσεις του ανασχηματισμού, μετά και την κρίση των πυρκαγιών της προηγούμενης εβδομάδας.

Πρώτη στη σειρά αλλαγή, η οποία έφερε και τις επόμενες υποχρεωτικά, ήταν αυτή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου ο οποίος αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο Άκης Σκέρτσος αναβαθμίστηκε σε υπουργό Επικρατείας ενώ παράλληλα υπήρξε μετακίνηση του Θοδωρή Λιβάνιου στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ως αντικαταστάτης του Γιώργου Στύλιου, που ανέλαβε χρέη υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τις προηγούμενες ημέρες, με τη βαθύτατη κρίση λόγω των πυρκαγιών που κατέκαιαν για μέρες σημαντικά κομμάτια της δασώδους έκτασης σε πολλά μέτωπα τις επικράτειας, δοκιμάστηκαν τα όρια της αντοχής αλλά και των συνεχών τεστ που περνούσαν οι δύο αρμόδιοι υπουργοί.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαχείρισης της κρίσης των πυρκαγιών και κρίθηκαν, επικρίθηκαν, με τα ονόματά τους να παίζουν σοβαρά στον νέο ανασχηματισμό.

Ο δεύτερος μάλιστα ανέλαβε το έργο της δημόσιας ενημέρωσης για τα μέτωπα των πυρκαγιών, παίρνοντας πάνω μεγάλο μέρος επικοινωνιακής πολιτικής της διαχείρισης της κρίσης, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άκουσε κριτική για το πιο χαμηλό προφίλ που κράτησε.

Ο ίδιος πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε και τους δύο στη δημόσια τοποθέτησή του της Πέμπτης, χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική φράση «προτιμώ έναν υπουργό παρόντα στο πεδίο, παρά έναν που θα είναι εξαφανισμένος», δείχνοντας ότι η επόμενη μέρα τους βρήκε το ίδιο ισχυρούς στις θέσεις τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ