«Μάτσο συμπεριφορά»: Πολύ άσχημα νέα για την Καϊλή στη φυλακή

«Μάτσο συμπεριφορά»: Πολύ άσχημα νέα για την Καϊλή στη φυλακή

Τι συμβαίνει με την ευρωβουλευτή

Για τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή καταγγέλλουν 10 ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), με επιστολή τους στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου, καθώς κατηγορείται για το σκάνδαλο QatarGate.


«Η πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ομάδες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Οι επιστολές αυτές δεν είναι δημόσιες», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές του Βελγίου», πρόσθεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Le Soir, η επιστολή εστάλη από 10 ευρωβουλευτές ιταλικής υπηκοότητας.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D, αλλά για ατομική πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών», τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, παραπέμποντας στους υπογράφοντες για κάθε αίτημα διευκρίνισης. Οι υπογράφοντες, ανάμεσά τους οι Brando Benifei και Alessandra Moretti, έκαναν λόγο για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στην Εύα Καϊλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση. Οι ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για έλλειψη ανθρωπιάς από την πλευρά της Δικαιοσύνης και τον θεσμό της φυλακής απέναντι στην Εύα Καϊλή, ακόμη και για «μάτσο συμπεριφορά».

Η επιστολή γράφτηκε με πρωτοβουλία του Massimiliano Smeriglio, ο οποίος συνηθίζει να γράφει τέτοιες επιστολές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη (16/2) έχει προγραμματιστεί η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ζητήσει για τρίτη φορά να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής εκπροσωπείται πλέον από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο και o δεύτερος συνήγορος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.