Το κοινό που κάνει την ανατροπή: Η πρώτη δημοσκόπηση που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ

Το κοινό που κάνει την ανατροπή: Η πρώτη δημοσκόπηση που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ

Η ηλικιακή ομάδα που κάνει την ανατροπή!

Οι εκλογές πλησιάζουν και τα κομματικά επιτελεία έχουν… πάρει φωτιά προσπαθώντας να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις.

Υπάρχει μία δημοσκόπηση που έκανε τη διαφορά: Καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το ATTICA TV.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ (25% έναντι 19%), τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝ.ΑΛΛ συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων.

Το ΜέΡΑ25 και το ακροδεξιό κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» αγγίζουν το 6%.

Ακολουθεί στο 5% το ΚΚΕ, στο 3% η Ελληνική Λύση, ενώ το 17% των νέων που ρωτήθηκαν δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων έδωσε προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6%.

Ως σημαντικότερα προβλήματα, οι νέοι θεωρούν την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.