Διέρρευσε: Γι’ αυτή τη σοβαρή διαφωνία η Εύα Καϊλή άλλαξε τον πρώτο δικηγόρο της

Διέρρευσε: Γι’ αυτή τη σοβαρή διαφωνία η Εύα Καϊλή άλλαξε τον πρώτο δικηγόρο της

Γιατί πήρε αυτή την απόφαση;

Λίγα 24ωρα πριν τη νέα της ακρόαση που θα κρίνει αν συνεχίσει να είναι προφυλακισμένη ή αποφυλακιστεί με όρους, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, αποφάσισε να προσλάβει τον γνωστό Βέλγο δικηγόρο Σβεν Μαρί και να αποδεσμεύσει τον Αντρε Ριζόπουλο!

Ο επονομαζόμενος και «δικηγόρος του διαβόλου», επιβεβαίωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον ελληνικής καταγωγής Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλή. «Παίρνω τη σκυτάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του. Ο πρώην δικηγόρος της Εύας Καϊλή, επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για την υπόθεσή της, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η αλλαγή αυτή, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, έγινε επειδή η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, επιμένει στην αρχική της στάση, ότι είναι αθώα και δεν είχε καμία εμπλοκή στο QatarGate. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται πως ήταν η αφορμή για να υπάρξει ρήξη ανάμεσα τους. Συγκεκριμένα μετά την απόφαση του φερόμενου ως εγκέφαλου του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι να αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές και να δίνει ονόματα ο Αντρέ Ριζόπουλος φαίνεται πως πρότεινε στην Εύα Καϊλή να κάνει το ίδιο, δηλαδή να αποδεχτεί την ενοχή της και να διαπραγματευτεί με τις Αρχές. Αυτό έφερε τη ρήξη στις σχέσεις της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με τον επιφανή δικηγόρο του Βελγίου και οδήγησε την Εύα Καϊλή στην απόφαση να αλλάξει συνήγορο υπεράσπισης.


Ποιος είναι ο «δικηγόρος του διαβόλου»

Ο Σβεν Μαρί είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των – υψηλού προφίλ – πελατών του, όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του. Εκτός Βελγίου είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Ο Μαρί έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια του Sanda Dia, ο οποίος πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που έκανε μια αδελφότητα στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Ήδη πριν από αυτή την υπόθεση, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών του όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Η Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, και έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπίζεται θύματα».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.