Εμβόλιο moderna- μολύνσεις: Αυτοί οι εμβολιασμένοι δεν θα κολλήσουν κορωνοϊό

Ποια δεδομένα μελέτησαν οι επιστήμονες.
Ανακοινώνονται: Αυτά είναι τα προνόμια που δίνει η κυβέρνηση σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Μεγάλη είναι η συζήτηση που εξακολουθεί να γίνεται για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα ενισχύεται κι έτσι σε ορισμένες χώρες η λεγόμενη ανοσία της αγέλης είναι ακόμη πολύ μακριά.

Επιστήμονες που μελέτησαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού στον οργανισμό αποτελούν έναν καλό δείκτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Οι επιστήμονες που μελετούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων βασίζονται σε κλινικές δοκιμές ελεγχόμενες με εικονικό εμβόλιο.

Όπως δείχνει η νέα μελέτη από επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την εταιρεία Moderna, η μέτρηση του επιπέδου των αντισωμάτων στους εμβολιασμένους συνιστά, επίσης, ένα αντιπροσωπευτικό δείκτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η μελέτη που ανέλυσε δεδομένα από δοκιμή σε 30.000 άτομα βρήκε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό στους εμβολιασμένους που έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων. Αυτοί οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν στη συνέχεια από τον κορωνοϊό.

Η μελέτη αυτή δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ