Ξεπέρασαν και την Ελλάδα: Τι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο πριν τις εκλογές και τι έγινε στα αλήθεια

Ξεπέρασαν και την Ελλάδα: Τι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο πριν τις εκλογές και τι έγινε στα αλήθεια

Πώς έπεσαν έξω

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 51,91% έναντι του 48,09% που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του,  Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών της Κύπρου, υποψήφιοι ήταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Μάλιστα, οι δημοσκοπήσει στη μεγαλόνησο έπεσαν εν τέλει έξω αφού επί 3,5 μήνες έδειχναν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ τρίτο με 13,5 μονάδες διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Στα τελικά αποτελέσματα, ο Ανδρέας Μαυρογιάνννης διέψευσε τους δημοσκόπους αφού πέρασε δεύτερος με 29,6% ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε 32%.


Επίσης σε δημοσκόπηση της CYMAR ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 32% ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 18% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 17%. Η Prime Consulting Ltd που διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του καναλιού Sigma, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 30,3%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 22,8% και τρίτος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22%.

Στην δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η CMRC Cypronetwork, στη διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,5%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 29,5% και τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 28%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πολίτης» η Novema, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε ποσοστό 26,5%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου λάμβανε τη δεύτερη θέση με 21,4% και έβγαινε τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 19,8%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για την τηλεόραση του Alpha Κύπρου η Rai Consultants, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έβγαινε πρώτος με 31,9%, δεύτερος έβγαινε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22,9% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 20,1%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.