Μετά τον καταστροφικό σεισμό: Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που γίνεται στην Τουρκία εδώ και λίγες μέρες (Vid)

Μετά τον καταστροφικό σεισμό: Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που γίνεται στην Τουρκία εδώ και λίγες μέρες (Vid)

Αδιανόητες εικόνες

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση του AKP με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βλέπει τα κτήρια στα εκλογικά προπύργια του να έχουν μετατραπεί σε τάφους για χιλιάδες πολίτες. Η οργή είναι έκδηλη για την κυβερνητική ολιγωρία με ανθρώπους που σώθηκαν να ακούν ουρλιαχτά των αγαπημένων τους στα συντρίμμια αλλά να μην βλέπουν διασώστες.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε πως υπήρξε αργοπορία από πλευράς κρατικού μηχανισμού τη στιγμή που η τουρκική οικονομία «γονατίζει» αφού πρέπει να χτιστούν σπίτια για χιλιάδες αστέγους που κάθονται μπροστά από τα συντρίμμια περιμένοντας ένα θαύμα για τους αγαπημένους τους. Οι πολίτες που έχασαν τους δικούς τους αλλά και τα σπίτια τους βρίσκονται τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με ακόμα ένα δράμα: βλέπουν πλιατσιολόγους στα συντρίμμια που μέσα στο ανθρώπινο δράμα προσπαθούν να βγάλουν κέρδος.


Μαζική είναι η παρέμβαση των αστυνομικών Αρχών στην Τουρκία για την παύση των λεηλασιών που γίνονται στις πληγείσες – από τον σεισμό – περιοχές της χώρας, καθώς σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 48 συλλήψεις πλιατσικολόγων. Η κινητοποίηση των Άρχων έρχεται μία μέρα μετά και τα βίντεο, που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας, και δείχνουν πολίτες να λειτουργούν ως «όργανα της τάξης» συλλαμβάνοντας, ξυλοκοπώντας και διαπομπεύοντας πλιατσικολόγους. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν μετά τον σεισμό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.