Ο Αντώνης Κανάκης είπε όσα όλοι θέλουμε να πούμε γι’ αυτό που συμβαίνει με τις πυρκαγιές (Vid)

Ο Αντώνης Κανάκης είπε όσα όλοι θέλουμε να πούμε γι' αυτό που συμβαίνει με τις πυρκαγιές (Vid)

Ένα βίντεο πραγματικό διαμάντι.

Τα τελευταία 24ωρα η χώρα μας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό γι’ ακόμα ένα καλοκαίρι, με τις πυρκαγιές να κατακαίνε σπίτια, περιουσίες, δάση και πλείστα άλλα όσα, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Οι αδιανόητες εικόνες που βλέπουμε εδώ και 4 ημέρες με τους ηρωικούς, πραγματικά, πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να σβήσουν τα μυριάδες μέτωπα της φωτιάς είναι συγκλονιστικές, όμως δυστυχώς δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τραγικών πυρκαγιών αποτελεί η δασική πυρκαγιά στην Κασσάνδρα το 2006. Τότε περισσότερα από 50.000 στρέμματα πευκοδάσους έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με ένα μέτωπο της φωτιάς δέκα ολόκληρων χιλιομέτρων να εκτείνεται από το Πολύχρονο έως και το Πευκοχώρι.

Τότε από θαύμα- αλλά και λόγω του αέρα που άρχισε να φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση και έσωσε πραγματικά την κατάσταση- οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές δεν ήταν κολοσσιαίων διαστάσεων (δύο συμπολίτες μας «έφυγαν»), ενώ 80 κτήρια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα βίντεο αναφορικά μ’ εκείνη την πυρκαγιά είναι από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τον Αντώνη Κανάκη ν’ ανοίγουν διάλογο.

Ο γνωστός παρουσιαστής πραγματικά είχε δώσει ρεσιτάλ με ατάκες όπως «Είμαι ένα χαζός πολίτης», «Δεν πάω να βοηθήσω να σβηστεί η φωτιά γιατί ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί άψογα» και, για επιστέγασμα, το εκπληκτικό «Τώρα θα σας έλεγα τίποτα αλλά είμαστε στην τηλεόραση…» να χαράσσονται στη μνήμη.

Δείτε παρακάτω και τα 10 εκπληκτικά λεπτά της συνομιλίας, για ένα βίντεο που δυστυχώς κάθε μα κάθε καλοκαίρι παραμένει επίκαιρο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.