Η βεβαιότητα του Τσίπρα…

Η βεβαιότητα του Τσίπρα…

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει.

Βρισκόμαστε, εδώ και πολύ καιρό, σε προεκλογική περίοδο- κι ας μην έχουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Είναι βέβαιο πως τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο θα κληθούμε να προσφύγουμε στις κάλπες (και, μάλιστα, όχι μόνο μία φορά…), προκειμένου να εκλεγεί η επόμενη κυβέρνηση.

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων μονομάχων δίνουν τη δική τους μάχη, με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζονται για… μετωπική περιωπής.

Είναι δεδομένο πως το κυβερνών κόμμα φαντάζει ως το τεράστιο φαβορί για τη (δεύτερη συνεχόμενη) νίκη, καθώς προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αυτό δε φαίνεται να «ταράζει», ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως η ανατροπή των ποσοστών έχει ήδη συντελεστεί και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ.

«Η ανατροπή έχει ήδη γίνει, είμαστε μπροστά και η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Από τις εκλογές της απλής αναλογικής. Κι ας μη βιάζονται ορισμένοι να προδικάζουν τις εξελίξεις με βάση της προεκλογικές τακτικές των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ψάχνοντας και διογκώνοντας τις φυσιολογικές διαφορές ανάμεσά τους. Το έχω ξαναπεί. Ανάμεσα στις προεκλογικές τακτικές και τις μετεκλογικές εξελίξεις, μεσολαβούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Οι εκλογές. Οι εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών και όχι των δημοσκοπήσεων», δήλωσε από μικροφώνου στην συγκέντρωση που έγινε στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας (6/2/2023).

Το μεγάλο ερώτημα είναι, βέβαια, ένα: έχει δίκιο ο πρώην πρωθυπουργός ή όχι;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.