Προσοχή: Μην κοιμάστε με τον ανεμιστήρα ανοιχτό

Τι επισημαίνουν οι ειδικοί.
Προσοχή: Μην κοιμάστε με τον ανεμιστήρα ανοιχτό

Οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα με τον ακραίο καύσωνα φτάνουν τους πάντες στα όριά τους. Οι πολίτες της χώρας προσπαθούν με κάθε μέσο που διαθέτουν να δροσιστούν από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές ξεπερνούν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή. Επισημαίνουν μάλιστα ότι είναι επικίνδυνο οι πολίτες να κοιμούνται με ανοιχτό ανεμιστήρα. Όπως τονίζουν είναι επικίνδυνο ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν αλλεργία ή άσθμα αφού ο ανεμιστήρας μπορεί να μεταφέρει σκόνη ή γύρη.

Η συνεχής ροή αέρα που βγάζει ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να έχει το ίδιο αντίκτυπο στα μάτια και το στόμα – ειδικά σε αυτούς που κοιμούνται έχοντας τον ανεμιστήρα σε μεσαία ένταση. Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι ο δροσερός αέρας του ανεμιστήρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε δυσκαμψία όταν ξυπνάτε το πρωί – ιδιαίτερα αν τοποθετείτε τον ανεμιστήρα στο ύψος του λαιμού και του προσώπου σας.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μυς να τεντωθούν και να σφίξουν», εξήγησαν οι ειδικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ