Καύσωνας- μαμούθ: Ο καθηγητής Συνολάκης είπε με απλά λόγια αυτό που αρνούμαστε να πιστέψουμε

Και όμως κάποιοι ακόμα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…
Καύσωνας- μαμούθ: Ο καθηγητής Συνολάκης είπε με απλά λόγια αυτό που αρνούμαστε να πιστέψουμε

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα εκτός από πρωτόγνωρο είναι και μια εικόνα από τα προσεχώς. Απ’ όσα θα ζήσει η ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίας καθώς το χτύπημα της κλιματικής αλλαγής θα είναι σφοδρότατο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ειδικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε με απλά λόγια τι έρχεται: «Αυτό που ζούμε φέτος, μπορεί στο τέλος του αιώνα να γίνει ο κανόνας» είπε και συνέχισε:

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, δηλαδή η παγίδευση της ηλιακής ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα σε ένα εναέριο κλοιό που δημιουργείται από εκπομπές καυσαερίων, έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει το κλίμα της Γης».

Αυτά που ζούμε λοιπόν αυτές τις μέρες με τον καύσωνα-μαμούθ δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα δούμε στο μέλλον: «Σύμφωνα με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των κλιματολογικών μοντέλων επιδεικνύουν ότι το 2100 μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από 40 ημέρες καύσωνα ανά χρόνο». Η φύση εκδικείται, η κλιματική αλλαγή δυστυχώς είναι εδώ, πιο απειλητική από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ