Ακρίτα για καύσωνα και πρόταση αργίας: «Βρε δε μας παρατάτε λέω ‘γω»

Η ειρωνική ανάρτηση για τις συνθήκες εργασίας.
Ξεσπά η Έλενα Ακρίτα: «Να βγουν να μιλήσουν όσοι ξέρουν για το Αρσάκειο» (vid)

Μία ανάρτηση για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του καύσωνα, έκανε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Η δημοσιογράφος ξεκίνησε ειρωνικά την ανάρτησή της λέγοντας ότι δε συμφωνεί με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα, αλλά γρήγορα φάνηκε ότι το ύφος που έγραφε ήταν σαρκαστικό.

Η ανάρτησή της ανέφερε τα εξής:

«Δεν συμφωνώ με τον Τσίπρα που λέει να κάνουμε αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνος.
Αντιθέτως, νομίζω ότι η σαρδελοποίηση του εργαζόμενου σε μετρό και λεωφορεία με 45 βαθμούς μέσα στην πανδημία, είναι ευεργετική για την σωτηρία της ψυχής του.
Χαλυβδώνει τον χαρακτήρα του, ατσαλώνει το νευρικό του σύστημα και τον κάνει πιο ταπεινό και πιο ευγνώμονα τολμώ να πω προς τον εργοδότη του. Αρετές που πρέπει να έχουμε όλοι για να παει μπροστά η Ελλάδα μας.
Βρε δε μάς παρατάτε λέω γω.
Δε μάς παρατάτε που θα βουλιάξει η εθνική μας οικονομία, αν δεν πάει μια μέρα ο εργαζόμενος στη δουλειά. Αφήστε τον άνθρωπο να πάρει μια ανάσα, αφήστε τον να γυρίσει μια μέρα αργοτερα από την παραλία, να χαρούν τα παιδιά του τη θάλασσα – έλα πια δεν έσταξε και η ουρά του γαϊδάρου για μια μέρα παραπάνω.
Να είχαμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής κι εργασίας, να είχαμε κλιματιζόμενους χώρους δουλειάς, μεταφορικά μέσα της προκοπής, ανθρώπινα ωράρια – για να μην μιλήσουμε για τους μισθούς-φιλοδωρήματα, να πεις καλά. Τράβα να δουλέψεις.
Αλλά τώρα; Τώρα με αυτές τις άθλιες συνθήκες; Αυτά είναι για το Λουξεμβούργο όχι για μια διαλυμένη χώρα.
Για μια μέρα, που να πάρει η ευχή.
Για μία μέρα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ