Πού επιστρέφουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Ο δείκτης θετικότητας «σκαρφαλώνει», τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών. 
Τιμή-σοκ: Πόσο πωλούνται οι μάσκες στη μαύρη αγορά

Ο δείκτης θετικότητας «σκαρφαλώνει», τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών.

Πλέον ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικους χώρους σε περιοχές όπως η Μύκονος και η Ίος άφησε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά περί νέων μέτρων λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στα δυο νησιά, ανέφερε ότι «ενδεχομένως να είναι και τα ίδια μέτρα» . Επισήμανε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η μετάδοση γίνεται σε εσωτερικούς χώρους. «Παρ’ όλα αυτά η μετάλλαξη Δέλτα είναι αρκετά μεταδοτική. Μεταδίδεται εξίσου καλά και στους εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει στενός συγχρωτισμός», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε πει ότι όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, πρέπει να φοράμε μάσκα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. «Θα το δούμε και θα το μελετήσουμε αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιες περιοχές, ενδεχομένως να επανέλθει για να γίνει αποκλιμακωση κρουσμάτων πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου παραπέποντας στο παράδειγμα της Γαλλίας, όπου επανέφερε το μέτρο της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο το καλύτερο μέτρο αυτή τη στιγμή είναι η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, καθώς όπως είπε έχουν πέσει και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να αρχίσουν ξανά με τον ίδιο ρυθμό οι εμβολιασμοί. «Να εμβολιάσουμε κυρίως ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν νοείται άτομα άνω των 65, 70 ετών να μην είναι εμβολιασμένοι», τόνισε.

Χαρδαλιάς: «Καμπάνα» για νέα μέτρα

Ενα βήμα πριν τα νέα μέτρα και το μίνι lockdown βρίσκονται Μύκονος και Ιος, όπως ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα, ο ίδιος, παρουσιάζοντας τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, έδωσε τελεσίγραφο και σε άλλα έξι νησιά, που εμφανίζουν αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού. Τα 6 νησιά, για τα οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι:

  • Ζάκυνθος
  • Τήνος
  • Λευκάδα
  • Σαντορίνη
  • Πάρος
  • Ρόδος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ