Δεν θα πιστέψετε τι έκανε ο Γιωτόπουλος της «17 Νοέμβρη» μέσα από τις φυλακές

Βρήκε τρόπο να ανοίξει τους ορίζοντές του.
Δεν θα πιστέψετε τι έκανε ο Γιωτόπουλος της «17 Νοέμβρη» μέσα από τις φυλακές

Ένα διαφορετικό τρόπο αξιοποίησης του χρόνου του στη φυλακή βρήκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ο καταδικασμένος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17» Νοέμβρη κατάφερε να ολοκληρώσει εξ’ αποστάσεως ένα διδακτορικό στα μαθηματικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr το διδακτορικό του Γιωτόπουλου είχε ως θέμα την «επίλυση των εξισώσεων των Navier – Stokes χωρίς κατακόρυφο ιξώδες». Το διδακτορικό του έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης, από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ενώπιον της επιτροπής των καθηγητών του Universite de Paris.

Ο Γιωτόπουλος είχε καταφέρει μέσα από τη φυλακή να εκπονήσει και μεταπτυχιακές σπουδές.

Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία πραγματοποίησε ως φυλακισμένος πια, μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master 2, στα Θεμελιώδη Μαθηματικά με ειδίκευση στον τομέα της μηχανικής ρευστών στο πανεπιστήμιο Paris 7. Το γεγονός ότι επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπίστημιο δεν προκαλεί απορία αφού ζούσε για χρόνια στο Παρίσι όπου σπούδασε μαθηματικά και στη συνέχεια οικονομικά.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, καθώς επίσης και σε ληστείες και εκρήξεις. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τον ενέπλεξαν συγκατηγορούμενοί του, προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση βάσει του τότε νέου αντιτρομοκρατικού νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ