«Καλπάζει» ο κορωνοϊός! – Οι ειδικοί τρομάζουν από τη μετάλλαξη «Δέλτα plus»

«Από τον Σεπτέμβριο το τείχος ανοσίας»

Τι τρομάζει τους ειδικούς.

Συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο σε όλον τον πλανήτη ο κορωνοϊός. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι επιστήμονες που κάνουν λόγο για τέταρτο πανδημικό κύμα που είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με την στήλη του «Βηματοδότη» αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερηα είναι η νέα μετάλλαξη Δέλτα plus. Πρόκειται για μετάλλαξη ακόμη πιο μεταδοτική από την απλή Δέλτα που ήρθε από την Ινδία και μεταδίδεται ταχύτατα σε όλον τον πλανήτη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο «Βηματοδότης»:

«Και ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας και απειλεί το σύστημα Υγείας η μετάλλαξη «Δέλτα plus». Τι είδους μετάλλαξη είναι πάλι αυτή; Πόσο επικίνδυνη είναι και πόσο φονική μπορεί να γίνει; Οι ειδικοί μου λένε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα plus» είναι μια υποκατηγορία της «Δέλτα» και ότι εμφανίστηκε αρχικά σε μια περιοχή της Ινδίας και είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Εάν η Δέλτα είναι κατά 50 έως 70% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Άλφα (βρετανική) και κατά 100% από το αρχικό στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην Ουχάν, υπολογίστε τώρα πόσο μεταδοτική μπορεί να είναι η «Δέλτα Plus».

Στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα (ινδικής) κινείται πλέον η ανθρωπότητα, με τους ειδικούς ανά τον κόσμο να εκτιμούν πως επίκειται σύντομα των τέταρτο πανδημικό κύμα του SARS-CoV-2. Αυτό που μου λένε (και επιμένουν) οι ειδικοί επιστήμονες είναι ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα (και αυξάνονται ταχύτατα) τόσο πλησιάζουμε στο τέταρτο κύμα, στο οποίο εάν υπάρξει τότε θα επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα», που είναι η πλέον σφοδρή μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα πήραν στο μεταξύ την ανιούσα. Ανακοινώθηκαν 1.797 και 8 θάνατοι. Στους 168 οι διασωληνωμένοι. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, όπως με βεβαιώνουν οι επιστήμονες ότι όποιος κολλήσει με τη μετάλλαξη «Δέλτα» ή με την «Δέλτα plus» μπορεί να νοσήσει πιο βαριά, αλλά αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικά (ορισμένα φθάνουν έως και 93%) έναντι της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης. Την ανησυχία ωστόσο των ειδικών κορυφώνει η ομάδα των ανεμβολίαστων καθώς και των μερικώς εμβολιασμένων ανθρώπων με την «ψευδή αίσθηση ασφάλειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ Vivek Cherian από το Ιατρικό Κέντρο St. Joseph του Πανεπιστημίου του Maryland, τονίζοντας πως μία μόνο δόση εμβολίου δεν επαρκεί για την προστασία τους».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.