Το έκανε ξανά: Νέο «χαστούκι» Δένδια στην Τουρκία του Ερντογάν

Το έκανε ξανά: Νέο «χαστούκι» Δένδια στην Τουρκία του Ερντογάν

Ακόμα μία δυναμική παρέμβαση...

Ήταν το απόλυτο πρόσωπο προ μερικών μηνών, όταν στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην Τουρκία- μετά τις… μυριάδες προκλήσεις των γειτόνων μας σε όλα τα επίπεδα- δε δίστασε να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Νίκο Δένδια. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας τα είχε πει… έξω από τα δόντια παρουσία του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ., τονίζοντας εμφατικά σ’ εκείνη την συνέντευξη πως οι γείτονές μας το έχουν παρακάνει και πως η συμπεριφορά τους δε συνάδει με τους κανόνες καλής γειτονίας.

Με δεδομένο πως πλησιάζει η «μαύρη» επέτειος της 20ης Ιουλίου (αυτή τη μέρα το 1974 η Τουρκία είχε ξεκινήσει την εισβολή της στην Κύπρο) και γι’ ακόμα μία φορά ο «Σουλτάνος» κάνει τα δικά του, ετοιμάζοντας ν’ ανεβάσει τους τόνους και να προκαλέσει εκ νέου, ο κ. Δένδιας ήταν σαφής για τη θέση της Ελλάδος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί τα… τερτίπια του Ερντογάν.

«Υπάρχει πρόταση δημιουργίας δύο κρατών από τη μεριά των Τούρκων, η οποία δεν αποτελεί λύση στο Κυπριακό. Η λύση του Κυπριακού είναι η ενοποίηση της Νήσου. Όλα τα άλλα δεν συνιστούν λύση. Είναι αντίθετα στο Διεθνές Δίκαιο.

Δεν είμαι εγώ, ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ιδέα μιας “λύσης δύο κρατών”. 

Εάν η ρητορική (σ.σ. εννοεί για την προγραμματισμένη ομιλία του Ερντογάν στις 20/7) στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, είναι αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τότε η συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν δεν έχει κανένα νόημα», είπε μιλώντας στην αραβική διεθνή εφημερίδα Asharq Al Aswat ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως επιφυλασσόμαστε για το μέλλον.

Νέο- με το γάντι αυτή τη φορά- «χαστούκι» λοιπόν και έπεται (πάντα στο σωστό πλαίσιο) συνέχεια…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.