Μόνο έτσι: Το έξυπνο μέτρο που αναγκάζει και τους πιο φανατικούς αντι-εμβολιαστές να εμβολιαστούν

Δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού
«Ντροπή σου ψεύτη»: Τρομερή επίθεση στον Χαρδαλιά γι’ αυτό που είπε σήμερα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός, ειδικά στο δημόσιο.

Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, καθώς στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν προχωρήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο πιθανότατα θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν. Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει έξυπνα μέτρα τα οποία θα πείσουν όσους το σκέφτονται ακόμα, ή φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο που θα θωρακίσει τη ζωή τους. Ποια είναι αυτά;

Κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση λένε στο instanews.gr ότι τα πιο αποτελεσματικά μέτρα είναι τα απλά και έξυπνα. Λένε λοιπόν ότι από τις προσεχείς εβδομάδες, όταν και θα ανακοινωθούν οι επόμενες παρεμβάσεις ένας ανεμβολίαστος κυριολεκτικά δεν θα μπορεί να πάει πουθενά. Ούτε σε εστιατόριο (μέσα), ούτε σε καφετέρια, ούτε σε γήπεδο, ούτε σε κινηματογράφο, ούτε σε θέατρο.

Τα μέτρα που έρχονται θα τον κάνουν να καταλάβει ότι είναι μεν ελεύθερος να πάρει την απόφαση που επιθυμεί για τον εμβολιασμό, αλλά δεν γίνεται αυτή η απόφαση να μην έχει συνέπειες, ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ενός συνανθρώπου του.

Η τακτική που θα ακολουθηθεί λοιπόν δεν θα αφορά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά στον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από μέρη που δεν θεωρούνται πρώτης ανάγκης (όπως τα ΜΜΜ), αλλά έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση και την αναψυχή.

Η εκτίμηση που κάνουν είναι ότι μόλις τεθούν σε ισχύ τα μέτρα και ξεκινήσουν οι έλεγχοι ακόμα και οι πιο φανατικοί αντι-εμβολιαστές θα κάνουν το εμβόλιο για να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ