Οι περιοχές που «τρομάζουν» – Πού εξαπλώθηκε η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα

Παρατείνεται το lockdown - Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, εστίαση

To επίκεντρο στα νησιά.

Oι περιοχές με το πολύ υψηλό ιικό φορτίο προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς, την ώρα που η μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται ταχύτατα.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι ανησυχητική στις Κυκλάδες και κυρίως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Ίο. Και στην περιφέρεια Αττικής καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με ιδιαίτερη έμφαση αυτή την περίοδο στον νότιο τομέα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Προβληματισμός επικρατεί και για την Κρήτη, όπου η Νο1 πηγή ανησυχίας είναι το Ρέθυμνο και στη συνέχεια το Ηράκλειο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Τα κρούσματα όμως αυξάνονται και σε άλλες περιοχές, όπως στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Θεσσαλία.

Οι επιδημιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τα νησιά, τους τουριστικούς προορισμούς και εξετάζουν την εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους στον τουρισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια πρόταση να γίνονται rapid tests στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δουλεύουν στον τουρισμό, κυρίως στα νησιά, δύο φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.