Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Οι 3 χώρες που πήραν το πιο σκληρό μέτρο

Tι συμβαίνει έξω από την Ελλάδα στον τομέα αυτό.
Γιατί δε συμπεριλήφθηκε στους πρώτους εμβολιασμούς η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα;

H μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει όλον τον κόσμος, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, παρότι ο πλανήτης έχει τουλάχιστον 4 εμβόλια στη φαρέτρα των γενικών εμβολιασμών των ενηλίκων.

Ο τρόπος μετάδοσης της νέας μετάλλαξης έχει οδηγήσει αρκετές χώρες να βρίσκονται κοντά στο να μετατρέψουν τους εμβολιασμούς σε υποχρεωτικούς και σε κάποιες άλλες να ωθήσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν μετατρέποντας τους εμβολιασμούς σχεδόν υποχρεωτικούς μέσω των απαγορεύσεων υπηρεσιών σε μη εμβολιασμένους.

Υπάρχουν ήδη τρεις χώρες που πήραν το πιο σκληρό μέτρο απ’ όλα, να νομιμοποιήσουν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, με ένα πακέτο ποινών που έρχονται σε όποιους τους αρνηθούν.

Η πρώτη χώρα που προχώρησε σε αυτήν την απόφαση είναι η Ινδονησία. Ήδη από το Φεβρουάριο η κυβέρνηση της χώρας έχει μετατρέψει τους εμβολιασμούς σε υποχρεωτικούς, με εγκεκριμένα σκευάσματα κατά του Covid-19 ενώ παράλληλα επιβάλλονται πρόστιμα έως 5 εκατ. ρουπιών (357 δολάρια ΗΠΑ) για κάθε άρνηση πολίτη να εμβολιαστεί.

Σχεδόν την ίδια περίοδο, από τις 8 Φεβρουαρίου, το Βατικανό, το πιο μικρό κράτος του κόσμου, αποφάσισε να θεσπίσει την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς όχι μόνο των λίγων πολιτών του αλλά και των εργαζομένων στο κράτος που προέρχονται από άλλες χώρες.

Το Τουρκμενιστάν είναι η τρίτη και τελευταία χώρα του κόσμου, μέχρι στιγμής, που έχει επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Η σχετικά απομονωμένη αυτή χώρα της Ασίας επέλεξε να προβεί σε αυτήν την κίνηση μόλις στις 7 Ιουλίου, πιθανότατα λόγω της μετάλλαξης Δ. Το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι όλοι οι ενήλικοι πολίτες θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υγείας, παρότι το κράτος δεν έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα κανένα επίσημο κρούσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ