Πάνω από 30 σεισμοί στη Θήβα – Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε, σύμφωνα με τον Λέκκα

Τρόμος στην Αμοργό - Δύο σεισμοί 4,7 και 4 Ρίχτερ

Απανωτοί είναι οι σεισμοί που ταρακούνησαν τη Βοιωτία τα τελευταία 24ωρα

Απανωτοί είναι οι σεισμοί που ταρακούνησαν τη Βοιωτία τα τελευταία 24ωρα. Τι είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Η σεισμική ακολουθία που ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί στη Θήβα και περιλαμβάνει σεισμούς της τάξεως των 2-3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δεν πρέπει να μας ανησυχεί» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως υπογράμμισε ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4 βαθμών Ρίχτερ, την Κυριακή. «Πάνω από 30 σεισμοί εκδηλώθηκαν συνολικά, σε μικρό εστιακό βάθος και έγιναν αισθητοί στη Θήβα και στην Καλλιθέα» συμπλήρωσε.

Ο οργανισμός, όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, είναι σε πλήρη επαφή με τους φορείς της περιοχής. «Οι σεισμοί αυτοί δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, υπάρχει παρελθόν» ανέφερε.

«Ενεργοποιούνται μικρά ρήγματα που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό ούτε και να ενεργοποιήσουν μεγαλύτερα ρήγματα», διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Για να αρχίσουμε να ανησυχούμε θα πρέπει να πάμε σε μεγέθη πάνω από 6-7 Ρίχτερ, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αυτό» συμπλήρωσε.