Freedom pass: Από πότε παίρνουν οι νέοι τα 150 ευρώ; Η ημερομηνία

Ημερομηνία που «παγώνει» τη χώρα - Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Σε τι αναφέρθηκε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής.

Για τις αλλαγές που έρχονται στην εστίαση από τις 15 Ιουλίου, για τους πλήρως και μερικώς εμβολιασμένους αλλά και τους μεικτούς χώρους που θα διαμορφωθούν για μεικτούς πελάτες, μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα», ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο διαχωρισμός θα γίνεται μέσω μιας νέας εφαρμογής που θα δημιουργηθεί χωρίς να χρειάζεται οι καταστηματάρχες να προμηθεύονται νέο εξοπλισμό. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην Κάρτα Ελευθερίας αλλά φυσικά και στο μπόνους των 150 ευρώ στους νέους 18-25 που θα εμβολιαστούν. Και σε αυτήν την περίπτωση δημιουργηθεί εφαρμογή, για να γίνει ακόμα πιο εύκολα η δήλωση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία περίπου στις 20 Ιουλίου.

Τόσο στον αριθμό των ραντεβού, όσο και στους πλήρως εμβολιασμένους, στις ηλικακές ομάδες των νέων, η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε. με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού να καταγράφονται στις ηλικίες 40-46 και 60-65.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.