Διαφορετικά απ’ όσα ξέραμε: Αυτά είναι τα 3 συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα

Διαφορετικά απ’ όσα ξέραμε: Αυτά είναι τα 3 συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα

Ούτε βήχας, ούτε απώλειας όσφρησης και γεύσης.

Η παράλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θέτει σε συναγερμό όλον τον πλανήτη. Η παράλλαξη, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και έδωσε ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στη χώρα της Ασίας, έχει εντοπιστεί σε 80 χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη είναι σε φάση νέας επιβολής μέτρων. Ήδη στη Μεγάλη Βρετανία η ανησυχία είναι μεγάλη αφού το 74% των συρροών πρόκειται για το στέλεχος αυτό και το 94% των μολύνσεων στο σύνολό τους προκαλούνται από αυτό.

Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι η παράλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα από την Άλφα.

Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε, η γνωστή σε όλους μας παράλλαξη Άλφα περιλαμβάνει βήχα, απώλεια όσφρησης και γεύσης. Τα συμπτώματα, επειδή μοιάζουν με του απλού κρυώματος, μπορούν να αγνοηθούν ιδιαίτερα αν είναι ήπια.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ασυμπτωματικοί κυκλοφορούσαν και μετέδιδαν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα η παράλλαξη Δέλτα έχει ως συμπτώματα τον πονοκέφαλο, τον ξηρό λαιμό και το συνάχι.

Είναι δηλαδή εντελώς διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε από την παράλλαξη Άλφα. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου το στέλεχος αυτό είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το Άλφα.

Από ότι φαίνεται είναι πιο μεταδοτικό από τα άλλα λόγω κάποιων παραλλαγών στην πρωτεϊνική ακίδα, η οποία επιτρέπει στον ιό να εισχωρεί και να μολύνει άλλα υγιή κύτταρα. Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι η σημασία του εμβολιασμού προκειμένου ο πληθυσμός να προστατευθεί από τη συγκεκριμένη παράλλαξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.