«Δεν πάτε στο δ@@@λο!»: Χαμός στη Βουλή – Βουλευτής έβρισε για το εργασιακό

Νέο κόμμα! Θα λέγεται ΛΥΣ.ΙΣΟ.ΛΑ, ποια θα είναι η πρόεδρος

«Πυρά» εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση βουλευτής με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο και δεν δίστασε να βρίσει από το βήμα. 

«Πυρά» εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση βουλευτής με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο και δεν δίστασε να βρίσει από το βήμα.

«Το 12ωρο του ΣΥΡΙΖΑ στους γιατρούς είναι φιλεργατικό. Το 9ήμερο στους μηχανοδηγούς είναι σοσιαλιστικό μέτρο. Το ίδιο και οι 32 Κυριακές που νομοθετήσατε… Το 50%+1 λέγατε ότι είναι για την ενίσχυση του εργατικού κινήματος, λες και είμαστε ηλίθιοι. Μετά λέγατε, μνημονιακή υποχρέωση. Μας γυρίζετε στο 1900. Μην ξεχνάτε, ότι το 1900 έφερε το 1917. Εμείς δε φοβόμαστε, εσείς τρέμετε. Και ο φόβος σας θα γίνει εφιάλτης. Δε θα υποταχθεί ο κόσμος και θα νικήσει αργά ή γρήγορα…», ανέφερε.

«Αν πας και μιλήσεις με την ντουντούκα ή μοιράσεις προκηρύξεις και πεις “συνάδελφε με συμμετέχεις” κτλ, παίρνεις μία μήνυση “ψυχολογική βία. Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Για σκεφτείτε: το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας. Είναι έτσι ή όχι; Οχι; Πού είναι ο Μπογδάνος να μου δώσει το 100άρικο;», είπε ο Θανάσης Παφίλης και διάβασε το απόσπασμα του εργασιακού νομοσχεδίου που αφορά το διάλειμμα.

«Είναι βέλτιστη πρακτική να δουλεύεις από ήλιο σε ήλιο; Ζητάει κανείς εργαζόμενος να δουλεύει 12ωρα; Κυριακάτικη αργία τέλος! Εσείς κάνετε τους χριστιανούς. Κάνετε μεγάλους σταυρούς… Και δεν είναι θέμα χριστιανικό, βέβαια. Την υποκρισία σημειώνω», ανέφερε.

Τόνισε πως αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι δε θα βλέπουν τα παιδιά τους ούτε στο ρεπό: «Ούτε στο ρεπό δε θα βλέπει τα παιδιά. Στους γιατρούς θα τρέχει. Μέχρι και η έκθεση του Π.Ο.Υ. το λέει, αλλά την θάψατε. Τους στέλνετε στον θάνατο, εκτός και αν θέλετε πελατεία, ορισμένοι που είναι και γιατροί».

Σχολίασε ακόμα τη διαβλητότητα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας: «Θα ψηφίζει για την απεργία και τη διοίκηση από το χωριό του με ένα κλικ; Και πού ξέρουμε αν δεν ψηφίζει από το γραφείο του διευθυντή και του εργοδότη; Δε θέλετε συλλογικότητα, θέλετε τον καθένα απομονωμένο, για να τον τρώει ο λύκος πιο εύκολα. Θέλετε “απεργία”, χωρίς να υπάρχει απεργία. Θα κάνετε τους εργαζόμενους ρομπότ χωρίς θέληση; Είστε μακριά νυχτωμένοι».

«Κοιτάξτε γύρω σας, τα κινητά σας. Ποιος τα έχει φτιάξει όλα αυτά; Οι εργάτες! Να σας βάλουμε να δουλέψετε 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε. Να σας πάμε στα αμπάρια, 78 ώρες τη βδομάδα, να δούμε πόσο καλά θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζεστε», είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.