Ανασχηματισμός: Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις υπουργών «πονοκεφαλιάζουν» τον Μητσοτάκη

Ανατροπή ή αναμονή χωρίς αλλαγές;

Aνατροπή στις μέχρι σήμερα πληροφορίες και φήμες περί ανασχηματισμού, οι οποίες έχουν γραφτεί σε δημοσιεύματα του τελευταίου μήνα, φαίνεται πως υπάρχει από την πλευρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν έχει κανένα σκοπό αυτήν την περίοδο να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα με νέα πρόσωπα ή με μετάθεση των ίδιων προσώπων σε άλλα υπουργεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παραπολιτική στήλη Βηματοδότης του Βήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα προσεχή του σχέδια υπολογίζει πολλά στην κινητοποίηση της οικονομίας , θέλει να επενδύσει η Ελλάδα μεσομακροπρόθεσμα στην ενίσχυση των δεσμών με τον Μπάιντεν και τις ΗΠΑ ενώ αναμένει τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά καθώς και τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο κλίμα αυτό, σύμφωνα με τη στήλη, δε χωράνε σχέδια ανασχηματισμού καθώς ο ανασχηματισμός παραμένει «εύκολη ενασχόληση των οκνηρών αναλυτών», όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός.

Τους επόμενους μήνες εξάλλου η κυβέρνηση έχει να ψηφίσει αρκετά μεταρρυθμιστικά νοσμοσχέδια τα οποία προετοιμάζονται από τώρα με τους υπάρχοντες υπουργούς και τα επιτελεία τους να «γκαζώνουν» μέχρι τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.

Ενδιάμεσα θα υπάρχουν διεθνείς συναντήσεις του Π.Θ. στα ανοιχτά μέτωπα της οικονομίας αλλά και των ελληνοτουρκικών, με σημαντικότερη αυτή της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.