Ψάχνουν τον εφοπλιστή – Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δραπέτες

Πού οδηγούνται οι Αρχές.

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο είναι οι Αρχές. Ο 54χρονος Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός έναν περίπου χρόνο μετά την εκτέλεση της συζύγου του.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά συλλήψεις και όλα δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά στον ηθικό αυτουργό αλλά και το κίνητρο της διπλής εκτέλεσης. Μία κατάθεση όπως φαίνεται ήταν καθοριστική προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος.

«Είδα και αναγνώρισα τους δράστες που επιβιβάστηκαν στο σκάφος του εφοπλιστή στη Σκαφιδιά Ηλείας, το βράδυ πριν την δολοφονία και όταν επέστρεψαν σε αυτό μετά το έγκλημα. Είχαν μαζί τους κράνη μοτοσυκλέτας και ένα πιστόλι. Μου είπαν ότι είχαν σκοτώσει το ζευγάρι (δεν γνώριζαν ότι είχε διασωθεί ο Κορφιάτης) και κατονόμασαν ότι αυτός που είχε δώσει την ‘εντολή’ ήταν ο απότακτος αστυνομικός. Άλλαξαν και πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν όπως και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν.

Είπαν επίσης, ότι είχαν πετάξει την μοτοσυκλέτα, ένα YAMAHA TDM 850, στη θάλασσα στην περιοχή Πόρτο Ρώμα Ζακύνθου» φέρεται να είπε ο μάρτυρας – κλειδί της υπόθεσης.

Η κατάθεση αυτή έδωσε ώθηση στις αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη στις 9 Ιουνίου 2020 στη Ζάκυνθο.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε επτά συλλήψεις ενώ τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι δεν έχουν εντοπιστεί. Ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι απότακτος αστυνομικός που είχε φυλακισθεί για την ληστεία με λεία 550.000 ευρώ από τον νυν δήμαρχο Ζακύνθου το 2016.

Φυσικοί αυτουργοί είναι ένας συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή που συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή και ένας κάτοικος του νησιού που έχει φυλακισθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ο οποίος παραδόθηκε οικειοθελώς. Από τις Αρχές αναζητούνται ο εφοπλιστής, ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος, και μία γυναίκα.

Η γυναίκα αυτή είναι η σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία της 37χρονης.

Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης είχαν κατονομαστεί από τον Ντίμη Κορφιάτη, ως επίδοξοι δολοφόνοι του σε κατάθεσή του το 2018. Ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε μήνυση κατά 8 ατόμων μετά τη δολοφονία της συζύγου του.

Είχε κάνει μάλιστα έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών έρευνας στις 23 Απριλίου 2021. Μετά από δύο εβδομάδες έπεσε νεκρός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.