Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 4 πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης που αλλάζει ο Κυριάκος

Ώρα ανασχηματισμού: Οι υπουργοί που τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης

Η ημερομηνία του ανασχηματισμού και τα ονόματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Πιστεύει ότι είναι επιτακτική ανάγκη όχι ενός απλού φρεσκαρίσματος, αλλά ενός δομικού ανασχηματισμού που θα δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης, αλλά και της ανασύνταξης στη μετά covid εποχή. 

Αποκλειστικές πληροφορίες του instanews αναφέρουν ότι 4 πρωτοκλασάτοι υπουργοί, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θα αλλάξουν υπουργείο, στις 20 Ιουλίου που είναι και η πιο πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού. 

Πιο συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως φεύγει από το υπουργείο Παιδείας, όπως και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το υπουργείο ανάπτυξης. Την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα πάρει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών με προορισμό το υπουργείο ανάπτυξης. 

Η πιο μεγάλη έκπληξη όμως θα είναι η αντικατάσταση του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Υγείας. Το Μαξίμου θεωρεί ότι το πρόσημο της θητείας του κ. Κικίλια είναι θετικό κι ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο, καθώς ο κύκλος του στο πιο δύσκολο υπουργείο λόγω πανδημίας έχει ολοκληρωθεί. 

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις από τον πρωθυπουργό για έναν ανασχηματισμό που θα είναι ο πρώτος με τόσο σημαντικές αλλαγές επί θητείας Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.