Έκπληξη Κυριάκου: Ώρα ανασχηματισμού!

Ώρα ανακοινώσεων: Μεγάλη ανατροπή στα μέτρα απ’ τον Κυριάκο…

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για κυβερνητικό ανασχηματισμό. Διαβάστε τα τρία σενάρια για το αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού να αλλάξει την κυβέρνησή του.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για κυβερνητικό ανασχηματισμό. Διαβάστε τα τρία σενάρια για το αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού να αλλάξει την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, ο ανασχηματισμός ενδέχεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπληρώνει δύο χρόνια στις 7 Ιουλίου. Ταυτόχρονα, μέσα στον Ιούλιο έρχεται και ο… μποναμάς των 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας και το πέρασμα στην μετά – κορωνοϊού εποχή. Ενας ανασχηματισμός θα δώσει έμφαση σε αυτή την αλλαγή σελίδας, ειδικά εάν είναι προσανατολισμένος προς τις μεταρρυθμίσεις.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τον ανασχηματισμό να γίνεται μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Σε αυτή την περίπτωση η επανεκκίνηση που σκέπτεται ο πρωθυπουργός να κηρύξει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συνδυαστεί με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα σηματοδοτεί την γενικευμένη αντεπίθεση ενόψει Φθινοπώρου.

Τέλος, στο τρίτο σενάριο ο ανασχηματισμός θα γίνει στα τέλη του χρόνου. Το συγκεκριμένο σενάριο χάνει έδαφος και σύμφωνα με αυτό, στόχος είναι ο ανασχηματισμός να είναι εκλογικός προκειμένου η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές. Επιπλέον σε μία τέτοια περίπτωση σημαίνει πως το τελευταίο τετράμηνο του έτους, που προβλέπεται δύσκολο θα «βγει» με το ίδιο κυβερνητικό σχήμα, που ήδη μετά από 2 έτη χωρίς ουσιαστικές αλλαγές έχει υποστεί την ανάλογη φθορά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.