Γλυκα Νερά: Δεν θα βρεθεί ο ένοχος – Απάντηση της αστυνομίας

Τώρα σοβαρά μιλάμε αν θα τους πιάσει η αστυνομία;

H απαισιόδοξη εκτίμηση για την έκβαση των ερευνών.

Την απαισιοδοξία τους για τη θετική έκβαση στην πορεία των ερευνών, για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, εκφράζει βρετανικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Sun.

H βρετανική ταμπλόιντ ασχολείται σχολιάζοντας την άγρια δολοφονία της Καρολάιν με διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για την ΕΛΑΣ τονίζοντας χαρακτηριστικά «Η αστυνομία απέτυχε να συλλάβει τους ερασιτέχνες».

Επικαλούμενο τα λόγια του νομικού Απόστολου Λύτρα η εφημερίδα προσθέτει «Δε βρέθηκε δείγμα DNA, ούτε δαχτυλικά αποτυπώματα, γεγονός που δεν βοηθά στις έρευνες, καθώς δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις. Κάτι δεν πάει καλά».

«Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Θα μας πάρει περισσότερο απ’ ό,τι υπολογίζαμε για να βρούμε τους δράστες», απάντησε Έλληνας αστυνομικός ερωτώμενος για την υπόθεση από δημοσιογράφο της «Sun».

Ενδεικτικό της δυσκολίας να συνεχιστούν με ταχύτητα οι έρευνες είναι τα στοιχεία που δίνει η εφημερίδα πως μετά από τόσες ημέρες οι έρευνες έχουν εστιαστεί σε 10 υπόπτους, οι περισσότεροι σεσημασμένοι ποινικοί από άλλες υποθέσεις, οι οποίοι όλοι προέρχονται από άλλες χώρες.

Το μόνο στοιχείο από DNA που βρέθηκε στον χώρο είναι «ορφανό» και δεν ταυτίζεται με κάποιο από αυτά που έχουν στα αρχεία τους, στα Εργαστήρια της Ασφάλειας. Κάποιοι από τους υπόπτους είχαν ήδη αρνηθεί να δώσουν στο παρελθόν δείγμα DNA τους στην αστυνομία, αφού η τότε νομοθεσία τους το επέτρεπε, πλέον όμως τα δεδομένα του νόμου έχουν αλλάξει.

Στα αρνητικά νέα από την εξέλιξη των ερευνών προστίθενται και τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών, από τα οποία δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για την υπόθεση του άγριου εγκλήματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.