Χαστούκι στον Ελληνικό τουρισμό: Η Μ. Βρετανία δεν «πρασινίζει» τα ελληνικά νησιά

Επιστρέφει ο εφιάλτης; Το σενάριο για τον covid στην Ελλάδα που κανείς δεν ήθελε ν' ακούσει

Διάψευση σε όλα τα βρετανικά δημοσιεύματα από την κυβέρνηση της χώρας.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από επίσημα χείλη των βρετανικών δημοσιευμάτων που ήθελαν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να μελετάει την αλλαγή του στάτους των ελληνικών περιοχών από την πορτοκαλί ζώνη σε αυτή της πράσινης, για τους Βρετανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν από ταξίδι.

Η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης εκτός της Πορτογαλίας που είναι «πράσινη», βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη στην κατηγοριοποίηση που χρησιμοποιεί η Μεγάλη Βρετανία για τις περιοχές ανάλογα τα επιδημιολογικό τους δεδομένα.

Θυμίζουμε ότι όσοι ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδέψουν προς χώρες της πορτοκαλί λίστας επιστρέφοντας θα πρέπει να κάνουν 3 τεστ κορωνοϊού και θα πρέπει να περνούν σε καραντίνα κατ’ οίκον τις επόμενες 10 ημέρες του καλοκαιριού, πράγμα που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απαγόρευση μετακίνησης για τη μεγάλη μάζα των τουριστών.

Κάποια δημοσιεύματα όμως ήθελαν την κυβέρνηση Τζόνσον να μελετάει μία άμεση αλλαγή στο στάτους κάποιων περιοχών τουριστικών χωρών όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Συγκεκριμένα ο Independent αναφερόταν στη διάθεση να γίνουν «πράσινα» κάποια νησιά της Ελλάδας (η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη ), όχι όμως και η ηπειρωτική χώρα. Οι πολίτες που επιστρέφουν από πράσινες περιοχές θα πρέπει απλά να κάνουν δύο τεστ, χωρίς περιορισμό σπίτι τους.

Το χαστούκι όμως στις ελπίδες που προέκυψαν από αυτά τα δημοσιεύματα ήρθε άμεσα από τον υπουργό Ματ Χάνκοκ ο οποίος μιλώντας στο BBC έβαλε φρένο στις εικασίες αυτές των Μέσων της χώρας του δηλώνοντας στο δίκτυο:

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην χώρα μας και θα επιτρέψουμε τα ταξίδια όταν θα είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», σταματώντας έτσι την κουβέντα για άμεση αλλαγή των λιστών της χώρας του όσον αφορά τα ταξίδια προς το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.