Κανένας μάρτυρας, καμία κάμερα: Είναι η εκτέλεση του Μπερδέση το τέλειο έγκλημα;

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Από το Survival του Φουρθιώτη νεκρός από σφαίρες

Τι αναφέρουν οι πηγές της ΕΛΑΣ.

Kαμία σχέση στο θέμα οργάνωσης και στοιχείων που άφησαν πίσω τους οι δράστες, δε φαίνεται να έχει η εκτέλεση του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση έξω από τον πυγμαχικό σύλλογο.

Τόσο στην εκτέλεση του 32χρονου Αλβανού σε καφετέρια στα Σεπόλια, όσο και σε αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, οι εκτελεστές έδρασαν μέσα στη μέρα, μετά το μεσημέρι, είχαν αυτόπτες μάρτυρες ενώ τη δράση του κατέγραψαν και κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Αντίθετα στην εκτέλεση του πυγμάχου δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες ούτε κάμερες που να δίνουν κάποια στοιχεία των δραστών. Το σημείο ήταν «τυφλό» παρότι μέσα στο κτήριο γυμνάζονταν εκείνη την ώρα και άλλοι αθλητές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 39χρονος επέστρεψε στο αυτοκίνητό του να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει όταν και έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας με κανέναν αυτόπτη μάρτυρα στο σημείο. Οι Αρχές χαρακτηρίζουν πολύ δύσκολη την περιοχή για να γίνει χαρτογράφηση του τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι του πρώην παίξτη ριάλιτι επιβίωσης, με τις κάμερες στην περιοχή να είναι ελάχιστες.

Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιλογή του σημείου εκτέλεσης δεν ήταν καθόλου τυχαία και οι εκτελεστές έδρασαν επαγγελματικά μη αφήνοντας ίχνη ακόμα και τυχαία. Η μελέτη του χώρου πιθανολογείται ότι είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες καθώς και η επιλογή της ώρας, κατά την οποία δεν περνούν περαστικοί από το σημείο είναι και αυτή ξεκάθαρα επιλεγμένη στρατηγικά.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία οι έρευνες αναγκαστικά στρέφονται προς το παρελθόν του πυγμάχου και τους ανοιχτούς λογαριασμούς που φαίνεται πως είχε αφήσει στην Πάτρα, με κατηγορίες για κακουργήματα, όχι όμως καταδίκες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.