Γλυκά Νερά: Σενάριο που αν ισχύει, ανατρέπει τα πάντα στην υπόθεση

Γλυκά Νερά: Πρόσωπο- κλειδί ο 32χρονος πιλότος

Τι εξετάζουν οι αρχές

Την ώρα που στο ανθρωποκτονιών επικρατεί σιγή ασυρμάτου και δεν υπάρχει το παραμικρό σχόλιο για την πορεία των ερευνών, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας που βγαίνουν στα παράθυρα τονίζουν ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι θέμα ωρών. 

Και πράγματι οι έμπειροι αξιωματικοί προσπαθούν να κλειδώσουν τα δυο σενάρια και να λύσουν τον γρίφο. Τις τελευταίες ώρες λοιπόν στο τραπέζι έχει πέσει ένα σενάριο το οποίο δίνει απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα για την υπόθεση. 

Πώς οι ληστές δεν είχαν μαζί τους ούτε καν μονωτική ταινία και σπάγκο, γιατί έκαναν τόσο αψυχολόγητες κινήσεις και γενικώς γιατί έδρασαν με τόσο ερασιτεχνικό τρόπο. 

Μια πιθανή απάντηση που εξετάζεται λοιπόν είναι να μην πρόκειται για σεσημασμένους ληστές όπως πίστευαν από την πρώτη στιγμή οι αρχές, αλλά για σπείρα ανήλικων που χτύπησε για πρώτη φορά. 

Αν το συγκεκριμένο σενάριο ισχύει εξηγεί εν πολλοίς και γιατί τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έδωσαν τα αποτελέσματα που περίμεναν οι αξιωματικοί. Από τη στιγμή που δεν είναι σεσημασμένοι και δεν έχουν ποινικό μητρώο, δεν υπάρχει και DNA τους στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, ώστε να γίνει και η ταυτοποίηση. 

Το συγκεκριμένο σενάριο εξετάζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν βγει απ’ το τραπέζι τα άλλα δυο που εξέταζαν τις προηγούμενες μέρες οι αρχές. Κύκλοι της αστυνομίας σημειώνουν με νόημα ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι εβδομάδα εξελίξεων.

Πιστεύουν ότι το ανθρωποκτονιών δεν σχολίαζε το παραμικρό το προηγούμενο διάστημα γιατί έδενε την υπόθεση, ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τον δράστη. Θεωρούν λοιπόν ότι μέσα στην εβδομάδα οι αρχές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα δούμε τις πρώτες προσαγωγές που θα οδηγήσουν στη λύση του γρίφου των Γλυκών Νερών.     

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.