Βρέθηκε η λύση για τις θρομβώσεις του AstraZeneca;

Βρέθηκε η λύση για τις θρομβώσεις του AstraZeneca;

Tι υποστηρίζει νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων;

Τον τρόπο για να βελτιωθεί το εμβόλιο της AstraZeneka και της Johnson & Johnson ώστε να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειές του που προκαλούν θρομβοεμβολές, υποστηρίζουν ότι έχουν βρει Γερμανοί επιστήμονες.

Η ομάδα Γερμανών επιστημόνων με επικεφαλής των Rolf Marschalek από το πανεπιστήμιο του Γκέτε υποστηρίζει ότι η αιτία των συγκεκριμένων παρενεργειών των εμβολίων οφείλεται στον αδενοϊο, την τεχνική δηλαδή που χρησιμοποιείται στα εμβόλια της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

«Ο κύκλος ζωής του αδενοϊού περιλαμβάνει την μόλυνση των κυττάρων και την είσοδο του αδενοϊού στον πυρήνα του κυττάρου. Και εδώ βρίσκεται το πρόβλημα γιατί το viral κομμάτι του DNA δεν έχει σχεδιαστεί να μπαίνει μέσα στον πυρήνα του κυττάρου» αναφέρει απόσπασμα της νέας μελέτης.

Μιλώντας στους Financial Times ο Rolf Marschalek  εξήγησε ότι μόλις βρεθούν μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας σπάνε σε κομμάτια, δημιουργώντας παραλλάξεις, οι οποίες δεν μπορούν να προσδεθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου επισυμβαίνει η διαδικασία ανοσοποίησης. Οι μεταλλαγμένες πρωτεΐνες αντ’ αυτού εκκρίνονται από κύτταρα στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους.

Ήδη η J&J έχει έρθει σε επαφή με τον επικεφαλής της έρευνας και όπως υποστηρίζει ο ίδιος «Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μπορούμε να πούμε στις εταιρείες πώς να αλλάξουν τον κώδικα για την πρωτεΐνη-ακίδα με έναν τρόπο που να εμποδίζει αυτές τις αντιδράσεις». Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία επαφή με τους ανθρώπους της AstraZeneka.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.