Πάει για τη μεταγραφή της χρονιάς ο Τσίπρας…

Πάει για τη μεταγραφή της χρονιάς ο Τσίπρας...

Καπνός δεδομένα υπάρχει. Θα έχουμε και... φωτιά;

Δε χρειάζεται να ειναι κάνεις βαθύς γνωστής της πολιτικής σκηνής ούτε να έχει《γράψει 》χιλιόμετρα στο σχετικό ρεπορτάζ προκειμένου ν’ αναλύσει τα αίτια της προ διετίας, περίπου, ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019.

Η Νέα Δημοκρατία θριάμβευσε διότι έκανε δικό της το κέντρο, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε μεν τα ποσοστά του στο κομμάτι της αριστεράς, όμως ηττήθηκε κατά κράτος στους αναποφάσιστους κεντρώους.

Έκτοτε, είναι κοινό μυστικό πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιχειρήσει άνοιγμα προς την πλευρά των υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταφέρει να κάνει ξανά κόμμα εξουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, δεν είναι περίεργο που έχει ακουστεί αρκετές φορές η φήμη για κάποιου είδους συνεργασία (έστω και… επιδερμική) με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να έκλεισε τη θητεία του στο Μαξίμου με άσχημο τρόπο, όμως παραμένει τεράστιο όνομα και έχει έρεισμα εντός των… παλαιοπασόκων.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως υπήρξαν εκ νέου αναφορές για συνεργασία των δύο αντρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ακούστηκε και γράφτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενταχθεί στην Σοσιαλιστική Διεθνή- στην οποία, θυμίζουμε, ήδη εντάσσεται το Κίνημα Αλλαγής.

Το σενάριο διαψεύστηκε σθεναρά τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οσο και από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή), όμως είναι δεδομένο πως…καπνός υπάρχει.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως η επιστροφή στην εξουσία περνάει από το κέντρο και ένα… κλείσιμο του ματιού προς την πλευρά Παπανδρέου μόνο τυχαίο δεν είναι.

Θα έχουμε κάτι παραπάνω στο εγγύς μέλλον;

Θα φανεί…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.