Σόου στην επέτειο της εισβολής: Τερματίζει την προκλητικότητα ο Σουλτάνος για την Κύπρο

Έπρεπε να γίνει καιρό: Έκοψαν το «βήχα» στον Ερντογάν...

Tι ετοιμάζει για την επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο.

Μηνύματα προς όλη την κοινότητα θα στείλει από τη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της επετείου της εισβολής των Τούρκων στο νησί.

Απευθυνόμενος στη νεολαία της Τουρκίας, όπως μεταφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr και του Open, συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις για τη δύναμη της Τουρκίας, τις επεμβάσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, το Ιράκ αλλά και την Παλαιστίνη.

«Για εμάς, η Τουρκία δεν περιορίζεται σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς Τουρκία είναι παντού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ. Εάν το άτομο που μας θέτει αυτές τις ερωτήσεις, από την αντιπολίτευση, ήταν τώρα στην εξουσία, η κατάστασή μας στην ανατολική Μεσόγειο θα ήταν μία πανωλεθρία. Δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κανένα δικαίωμά μας γύρω από την Κύπρο. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα ερευνητικό σκάφος, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα γεωτρύπανο, ούτε και αγόρασαν. Αλλά εμείς και γεωτρύπανα αγοράσαμε, και ερευνητικά σκάφη αγοράσαμε, και τώρα έχουμε 5 τέτοια πλοία. Και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν»

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μάς ζηλεύει και έχουν δίκιο να μας ζηλεύει. Αφήστε τους να ζηλεύουν. Η Κύπρος… Η νότια Κύπρος και η βόρεια Κύπρος. Γιατί ενοχλούνται; Επειδή τα πλοία μας είναι εκεί. Τις προάλλες έκανα μία δήλωση. Πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και από την Κύπρο θα δώσω τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Για αυτό θα βρεθώ στη βόρεια Κύπρο. Επειδή τα μηνύματα που θα δώσουμε από την βόρεια Κύπρο δεν ενδιαφέρουν μόνο το νησί, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα και εάν εσείς δεν επιδείξετε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια στάση, δεν θα σας λάβουν σοβαρά υπόψη»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.