Πολύ καλά νέα για το καινούριο εμβόλιο και το χάπι για τον κορωνοϊό

Εμβόλιο Pfizer: Πόσες παρενέργειες καταγράφηκαν μετά από 1.000.000 εμβολιασμούς

Τι δήλωσε ο CEO της εταιρείας για το τροποποιημένο εμβόλιο.

Τα καλά νέα για τη νέα τροποποιημένη μορφή του εμβολίου της Pfizer μετάφερε σε διαδικτυακή του ομιλία στο axios.com ο ελληνικής καταγωγής CEO της εταιρείας ενημερώνοντας για τις καινούριες πιο ευέλικτες στη μεταφορά και αποθήκευση μορφές του εμβολίου.

«Όπως γνωρίζετε τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για δύο εβδομάδες. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο CEO της Pfizer ανακοίνωσε την αύξηση των ερευνητικών εξόδων της εταιρείας του για 10 δισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον χρόνο, κυρίως για τις μελέτες του νέου χαπιού για τον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο θέμα του χαπιού, όντας αισιόδοξος για την ουσία που σκοτώνει μέχρι στιγμής το ιό in vtro και σε πειραματόζωα:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε επιτυχία. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η συγκεκριμένη ουσία στην οποία πειραματιζόμαστε σκοτώνει τον ιό in vitro και σε πειραματόζωα, ενώ έχουμε επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι όταν άνθρωποι παίρνουν αυτή την ουσία παρουσιάζονται ικανοποιητικές συγκεντρώσεις στους ιστούς όπου χρειάζεται, όπως του πνεύμονα και της τραχείας, και ότι είναι πολύ ασφαλές, δηλαδή δεν προκαλεί παρενέργειες. Φυσικά πρέπει να αποδειχθεί ότι τελικά θα ελέγξει τον ιό και τη νόσο Covid-19».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.