Ο Σουλτάνος ξεσηκώνει τους Μουσουλμάνους κατά του Ισραήλ

Ο Σουλτάνος ξεσηκώνει τους Μουσουλμάνους κατά του Ισραήλ
Βρήκε νέο ρόλο ο Ερντογάν.

Τον ρόλο του ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου έχει πάρει από μόνος του ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και ξεκίνησε ήδη συναντήσεις με τους ηγέτες των ισλαμικών χωρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open και της Μαρίας Ζαχαράκη, ο Ερντογάν έχει αναλάβει ρόλο στήριξης των Παλαιστινίων και είναι διατεθειμένος να ανοίξει κάθε πόρτα που μπορεί.

Αφού δεν πήρε κάποια θετική απάντηση για ξεσηκωμό εναντίον του Ισραήλ, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε τις συναντήσεις του με τελευταία αυτή με τον Πάπα Φραγκίσκο, στον οποίο ζήτησε να ενεργήσει άμεσα η Δύση, τιμωρώντας το Ισραήλ.

«Η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ εισβολέα και όσα γίνονται στην Παλαιστίνη φρικαλεότητες.

Ο Ερντογάν θεωρεί παγκόσμιο ηγέτη τον Πάπα και προειδοποίησε ότι από το Ισραήλ κινδυνεύουν και οι χριστιανοί, εκτός από τους μουσουλμάνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version