Ο Σουλτάνος ξεσηκώνει τους Μουσουλμάνους κατά του Ισραήλ

Ο Σουλτάνος ξεσηκώνει τους Μουσουλμάνους κατά του Ισραήλ

Βρήκε νέο ρόλο ο Ερντογάν.

Τον ρόλο του ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου έχει πάρει από μόνος του ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και ξεκίνησε ήδη συναντήσεις με τους ηγέτες των ισλαμικών χωρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open και της Μαρίας Ζαχαράκη, ο Ερντογάν έχει αναλάβει ρόλο στήριξης των Παλαιστινίων και είναι διατεθειμένος να ανοίξει κάθε πόρτα που μπορεί.

Αφού δεν πήρε κάποια θετική απάντηση για ξεσηκωμό εναντίον του Ισραήλ, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε τις συναντήσεις του με τελευταία αυτή με τον Πάπα Φραγκίσκο, στον οποίο ζήτησε να ενεργήσει άμεσα η Δύση, τιμωρώντας το Ισραήλ.

«Η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ εισβολέα και όσα γίνονται στην Παλαιστίνη φρικαλεότητες.

Ο Ερντογάν θεωρεί παγκόσμιο ηγέτη τον Πάπα και προειδοποίησε ότι από το Ισραήλ κινδυνεύουν και οι χριστιανοί, εκτός από τους μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.