Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι «δένουν» τους δράστες οι Αρχές

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι «δένουν» τους δράστες οι Αρχές

Πού οδηγούνται οι έρευνες.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Τα ξημερώματα της Τρίτης αδίστακτοι ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι μίας οικογένειας, έπνιξαν μία κοπέλα 20ετών, σκότωσαν τον σκύλο και άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ.

Το αποτρόπαιο έγκλημα σόκαρε όλη την Ελλάδα με τη βαρβαρότητά του. Οι δράστες δε δίστασαν να στρέψουν το όπλο τους στο 11 μηνών βρέφος της οικογένειας προτού πνίξουν με τα χέρια τους (όπως δείχνουν τα στοιχεία) την 20χρονη μητέρα του.

Ο 32χρονος σύζυγος το θύματος αν και δεμένος κατάφερε να καλέσει βοήθεια.

Από σήμερα, Παρασκευή ξεκινούν τα πιο σημαντικά κομμάτια της έρευνας των αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως αναφέρει το newsit.gr αργά το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα του τμήματος διαρρηκτών που συμμετέχει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, συγκέντρωσε όλες τις ληστείες και διαρρήξεις που επεκτείνονται σε βάθος τριετίας και ταιριάζουν με τον τρόπο δράσης των δραστών των Γλυκών Νερών.

Περιστατικά με αντίστοιχη βιαιότητα είχε διαπραχθεί σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παιανία και Πικέρμι. Οι Αρχές ξεψαχνίζουν μία προς μία τις προηγούμενες υποθέσεις προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες από αυτές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Το «ξεσκαρτάρισμα» αυτό θα δώσει νέα δεδομένα στις έρευνες των Αρχών. Οι αστυνομικοί που ερευνούν το συγκεκριμένο έγκλημα εκτιμούν ότι βρίσκονται από πίσω συμμορίες αποτελούμενες από βαρυποινίτες που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία χρόνια και που χτυπούν με τον ίδιο τρόπο.

Στο μικροσκόπιο των ανδρών της αστυνομίας έχουν μπει τα δρομολόγια των δραστών. Πώς κι από που έφτασαν στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλά και την κατεύθυνση που ακολούθησαν μετά την αποτρόπαια πράξη τους.

Οι δράστες φαίνεται ότι προσέγγισαν την κατοικία του ζευγαριού, γύρω στις τέσσερις με τεσσερισήμισι τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ακολούθησαν μία διαδρομή όπου δεν περιλαμβάνει κεντρικές αρτηρίες καθώς θα γίνονταν εύκολα αντιληπτοί.

Το πιο πιθανό ήταν να κινήθηκαν μέσα από τα στενά για να εξετάσουν μέτρο προς μέτρο τη διαδρομή τους προκειμένου να εντοπίσουν αν υπήρχαν κάμερες που θα μπορούσαν να τους καταγράψουν.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ακολούθησαν δύο πιθανά δρομολόγια διαφυγής. Το πρώτο από αυτά, τους θέλει μέσω της Λαυρίου να εισήλθαν στην Αγία Παρασκευή ή στον Γέρακα, ενώ το δεύτερο να μπήκαν στην Αττική οδό. Τελικός τους προορισμός όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί ήταν περιοχή των Δυτικών Προαστίων της Αττικής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.