Η …τζιχάντ του Σουλτάνου και τα απανωτά χαστούκια από τη Δύση

Ξεκάθαρη θέση: Οι Έλληνες δε θέλουν να κάνουν πια τα «χατίρια» στον Ερντογάν...

ΗΠΑ και Γερμανία χτυπούν την Τουρκία σε διαφορετικά πεδία μάχης.

Τη δική του ιδιαίτερη «τζιχάντ» προσπαθεί να εφαρμόσει ο Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλευόμενος τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ, ώστε να διεκδικήσει τον ρόλο του ως ταγός του ισλαμικού κόσμου πατώντας πάνω στην ισλαμοφοβία που διακηρύσσει.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη ζουν 35 εκατ. Μουσουλμάνοι εκ των οποίων τα 6 εκατ. είναι Τούρκοι, σχολιάζοντας πως η Ευρώπη μετατρέπεται «σε μια ανοικτή φυλακή για τους αδερφούς και τις αδερφές μας. Η τωρινή κατάσταση, που έχει γίνει τόσο βλοσηρή, αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των Μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».

Την ίδια ώρα το State Department ρίχνει άλλο ένα ράπισμα στην Τουρκία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, μέσω της Έκθεσης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ διαφωνώντας πλήρως στην απόφαση, υποδεικνύοντας τις θρησκευτικές ελευθερίες που καταπατώνται.

Τα χαστούκια όμως έρχονται και από άλλες χώρες, με καλές σχέσεις με την Τουρκία, σε διαφορετικά πεδία μάχης και πιο συγκεκριμένα σε αυτό του τουρισμού.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με τίτλο: «Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές» και στο κείμενο αναφέρει ότι «Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες» ενώ κατατάσσει την Τουρκία ακόμα στις χώρες υψηλού κινδύνου αφού όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν στη γείτονα χώρα θα πρέπει να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.