Δεν παραδέχεται τίποτα: Η εξήγηση Φιλιππίδη για τις καταγγελίες των τριών γυναικών

Σε βαθμό κακουργήματος η εισαγγελική δίωξη.
«Θα κλείσουν σπίτια»: Οι νέες πολύ πιο σοβαρές καταγγελίες για σκηνοθέτες και ηθοποιό

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τρία αδικήματα, ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, με τον εισαγγελέα να τον οδηγεί πια στη δικαιοσύνη.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, Κώστας Σπυρόπουλος, μελέτησε εξονυχιστικά τις τρεις καταγγελίες των γυναικών ηθοποιών και κατέληξε ότι για τα αδικήματα πρέπει να ασκηθεί δίωξη και η υπόθεση να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό που τελέστηκε το 2008 στο θέατρο «Ήβη» ενώ την είχε καλέσει για επαγγελματικό ραντεβού, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού από πρώην μαθήτριά του και το 2014 στο αυτοκίνητο του ηθοποιού όταν προσφέρθηκε να επιστρέψει σπίτι της νεαρή ηθοποιό που βρισκόντουσαν μαζί σε καφετέρια.

Η πρώτη υπόθεση, παρότι δεν έχει τελεστεί σεξουαλική πράξη, αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελέα σε βιασμό, ως τετελεσμένη πράξη καθώς οι περιγραφές πλησιάζουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής οι τρεις καταγγέλλουσες εξετάστηκαν ενώ οι ίδιες παρουσίασαν και τους μάρτυρες, οι οποίοι επίσης εξετάστηκαν ενισχύοντας τις τρεις καταγγελίες και οδηγώντας τον εισαγγελέα στο να ζητήσει τη δίωξη του ηθοποιού.

Ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει άμεσα τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος είχε αρνηθεί να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα, αρνούμενος όλες τις καταγγελίες, κατηγορώντας ότι οι τρεις ηθοποιοί λειτουργούν εκδικητικά εναντίον του γιατί δεν τις προσέλαβε να δουλέψουν μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ