Γλυκά Νερά: Δεν υπάρχει φύλαξη στην Αν. Αττική γιατί οι αστυνομικοί συνοδεύουν επώνυμους

Γλυκά Νερά: Δεν υπάρχει φύλαξη στην Αν. Αττική γιατί οι αστυνομικοί συνοδεύουν επώνυμους

Τι συμβαίνει με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά έφερε ξανά στο φως της δημοσιότητας αυτό που οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής καταγγέλλουν χρόνια, συμβιβαζόμενοι με το γεγονός ότι στην περιοχή τους δεν υπάρχει αστυνόμευση και βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με το έγκλημα.

Στις μαρτυρίες αυτές του κόσμου κλήθηκε να απαντήσει ο  συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Αποστολόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι γνωστό πως το έργο της αστυνομίας στη μεγάλη περιοχή της Β.Α. Αττικής είναι πολύ δύσκολο καθώς για την περιοχή αναλογούν μόλις 3 περιπολικά ανά βάρδια.

«Τα τμήματα παρουσιάζουν τεράστια έλλειψη προσωπικού. […]Λόγω της τεράστιας έλλειψης αστυνομικού προσωπικού μπορούν να βγουν μέχρι τρία περιπολικά ανά βάρδια συν κάποια από την Άμεση Δράση. Και η περιοχή είναι από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού ως τον Ωροπό και από τη Νέα Ιωνία ως την Παιανία», δήλωσε αρχικά ο κος Αναστόπουλος ενώ πρόσθεσε όσον αφορά την έλλειψη των αστυνομικών:

«Δεν απασχολούνται μόνο στη Βουλή ή σε πρόσωπα. Απασχολούνται και σε στατικούς στόχους όπως είναι οι επιχειρηματίες ή οι πολιτικοί. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να προσλάβουν και ιδιωτική ασφάλεια. Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι στον δρόμο και στην κοινωνία. Έχει τύχει μέχρι και τρακάρουν για να πάνε πολύ γρήγορα σε περιστατικά».

Από την πλευρά του ο πολύ έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ πάνω Σόμπολος, βρέθηκε στην κουβέντα και πρόσθεσε το δικό του σχόλιο για τις δηλώσεις του κου Αποστολόπουλου ότι δεν υπάρχει αρκετή αστυνομία να περιπολεί την ευρύτερη περιοχή.

«Έχουμε αναλογικά τη μεγαλύτερη αστυνομία σε αριθμό από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Την πολυπληθέστερη αλλά αστυνομικό δεν βλέπουμε στον δρόμο. Να βγάλουν αστυνομικούς που είναι στη λούφα και να τους ρίξουν στον δρόμο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.