Συμπτώματα Astrazeneca: Τι δείχνει για το ανοσοποιητικό σας ο πυρετός την πρώτη μέρα

Αποκλειστικό: Απορρίπτει το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 ο ΕΟΔΥ

Μύθοι και πραγματικότητα

Είναι αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο εμβόλιο. Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ακουστεί για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία έχει ένα σημαντικό θέμα.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει χάσει το παιχνίδι, καθώς η εταιρία δεν έχει κατορθώσει να αντιστρέψει το κλίμα, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για ένα τόσο αποτελεσματικό όσο και ασφαλές εμβόλιο.

Μεταξύ των μύθων που έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι και εκείνος για τα συμπτώματα. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πυρετός μετά την πρώτη μέρα δείχνει ότι το ανοσοποιητικό ανταποκρίνεται, ενώ η απουσία του ότι ο οργανισμός δεν χτίζει αντισώματα. Μεγάλος μύθος.

Οι επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τους γιατρούς των social media τονίζουν αφενός ότι η αντίδραση είναι θέμα οργανισμού και όχι ηλικίας, αφετέρου ότι τα συμπτώματα ή η απουσία τους δεν έχουν σχέση με τα αντισώματα που δημιουργούνται.

Οπότε είτε κάνετε πυρετό μετά το εμβόλιο, είτε όχι μην ανησυχήσετε. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ένα επιπλέον βάρος στον εαυτό σας, ειδικά όταν αυτό, δεν δείχνει κάτι για την ανταπόκριση του οργανισμού στο εμβόλιο.

Όσο για τον πόνο στο χέρι, στο σημείο που κάνατε το εμβόλιο θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.