Με «κλάματα» στη Μέρκελ ο Σουλτάνος για την Ελλάδα

Με «κλάματα» στη Μέρκελ ο Σουλτάνος για την Ελλάδα

Τα παράπονα του Ερντογάν για την Ελλάδα στην Γερμανίδα Καγκελάριο.

Μία ακόμα τηλεδιάσκεψη έγινε μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, και του Τούρκου Προέδρου Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό την προσέγγιση του δεύτερου στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και σε αυτή την τηλεδιάσκεψη ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε να εμφανιστεί ως το θύμα, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως τον θύτη που προκαλεί και παραβιάζει στο Αιγαίο το διεθνές δίκαιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, παρουσίασε την Τουρκία ως χώρα με θετική ατζέντα που διατηρεί νηφάλια στάση παρότι την προκαλούν.

«Δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που ξεκίνησε στις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε.. Η Ελλάδα, συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες. Στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων. Όμως η Τουρκία διατηρεί νηφάλια στάση, για να διατηρηθεί η θετική ατζέντα» υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Και ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος παραπονιόταν στην Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Τούρκος Υπ. Άμυνας σε ομιλία του θύμιζε ότι οι Έλληνες χρησιμοποιούν απειλητική ρητορική και προκλητική γλώσσα.

«Περιμένουμε να κατανοήσουμε οι Έλληνες πως δεν πρόκειται να φθάσουν πουθενά με την απειλητική ρητορική. Με τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο έχει ανοίξει ο δρόμος για την αναζήτηση πολιτικής λύσης. Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά ούτε θάλασσες ούτε εδάφη, ούτε τα δικαιώματα κανενός άλλου.

Όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα επιτρέψουμε όμως να καταπατηθεί το παραμικρό δικαίωμά μας. […] Η Τουρκία έχει καλή θέληση, οι Έλληνες γείτονές μας μεγαλοποιούν τα γεγονότα, αυξάνουν την ένταση και μέχρι να καταλάβουν ότι αυτή η απειλητική και προκλητική γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν θα καταλήξει πουθενά. Δυστυχώς θα υποπίπτουν σε λάθη»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.